Deze site kan het beste worden bekeken op een tablet, laptop of groter scherm.
U kunt ook uw telefoon horizontaal houden voor meer informatie / mogelijkheden

This site is best viewed on a tablet, laptop or larger screen.
You can also keep your phone horizontal for more information / options

Diese Seite wird am besten auf einem Tablet, Laptop oder einem größeren Bildschirm angezeigt.
Sie können Ihr Telefon auch horizontal halten, um weitere Informationen / Optionen zu erhalten

Ce site est optimisé pour une tablette, un ordinateur portable ou un écran plus grand.
Vous pouvez également garder votre téléphone horizontal pour plus d'informations / d'options

Selecteer de taal

zomer 4Millstättersee, volop vakantieplezier

Het gebied rond het gelijknamige meer, de Millstättersee, behoort tot een van de mooiste vakantieregio’s van Oostenrijkse Karinthië. Zilvergrijze beekjes die zich eindeloos vertakken tussen het weelderige groen zijn kenmerkend voor het gebied. In deze fascinerende bergwereld, de onaangetaste natuur en tussen de weides is het heerlijk vertoeven.

 

 

zomer 6Volop waterplezier

De Millstättersee is het diepste meer van Karintie, en heeft een heerlijke watertemperatuur tot 26ºC. Door deze watertemperatuur is het hier in de zomer heerlijk luieren en zwemmen in het glasheldere water. De strandjes op de prachtige oevers bieden volop de mogelijkheid om fijn te zonnen en voor de actieveling zijn er een groot scala aan watersporten als zeilen en surfen.
Bij het meer vindt u in Seeboden het meest oude duikplatform van Karinthië. Dit platform biedt u de mogelijkheid om van 10 meter hoogte een sprong te wagen in het prachtige water van de Millstättersee.

 

o3   kasteelWandelen en fietsen

Aan de oevers van de Millstättersee heerst ’s zomers een mediterrane sfeer, waardoor de regio ook een paradijs is voor liefhebbers van wandel- en fietstochten
Een aanrader voor gezinnen is de familiewandeling ‘Mühlenwanderweg Kaning’. Deze wandeling brengt u langs een zestal 18e-eeuwse molens, verscheidene Kneippbronnen, houten watertroggen, originele grillplaatsen en kampvuren, kinderspeelplaatsen, een waterval met miniwatermolen, een houthakkerskamp, een bloemen- en kruidentuin en een ‘ontdekkingspad’. Dit alles staat garant voor volop wandel-, speel- en ontdekkingsplezier.
Wanneer u op de fiets de omgeving wil ontdekken zou u de Drauradweg eens moeten proberen. Deze fietstocht is 250 kilometer lang en gaat dan ook niet alleen door het gebied van de Millstättersee, maar ook door andere gebieden in de omgeving. De tocht begint in Sillian en eindigt na een groot aantal kilometers in Lavamünd. Gelukkig hoeft u niet de volledige 250 kilometer te fietsen, want u kunt op elk punt op de route stoppen of starten. Parallel aan de route vindt u namelijk een groot aantal treinstations, waar u met uw fiets op de trein kunt stappen om de route comfortabel te vervolgen per trein.

zomer 1Nationaal park Nockberge

Het Nationaal park Nockberge is een middelgebergte met ronde bergtoppen. Dit gebergte is vanwege de eeuwenlange traditionele landbouw een zeer waardevol cultuurlandschap. Met de almen, specifieke bergbegroeiïngen, de diepblauwe kaarmeren en ronde bergtoppen vormen de Nockberge een ideaal wandelgebied. In de tijd van de alpenroos in bloei is, zien de almen eruit als een rode zee van bloemen.

Het park heeft voor ieder wel iets te bieden. Of u nu toppen wilt beklimmen, wandelingen wilt maken of iets wilt leren op een van de vele bosleerpaden, het is allemaal mogelijk. Ook is het mogelijk om trektochten te maken met Haflinger paarden, waarbij u op fantastische wijze de schitterende fauna en flora van dit park van heel dichtbij kunt beleven. 

De Kärntencard

De Kärnten Card is de klassieker onder de gastenkaarten: er is bijna geen kaart die meer diensten en prijsvoordeel biedt. Voor een eenmalig bedrag zijn veel meer dan 100 bezienswaardigheden, musea, panoramaroutes en boottochtlijnen inbegrepen. Daarmee is de Kärnten Card een onmisbare en zeer geliefde ontlasting voor het vakantiebudget. Voor meer informatie en actuele prijzen bezoek de website van de Kärnten Card