Deze site kan het beste worden bekeken op een tablet, laptop of groter scherm.
U kunt ook uw telefoon horizontaal houden voor meer informatie / mogelijkheden

This site is best viewed on a tablet, laptop or larger screen.
You can also keep your phone horizontal for more information / options

Diese Seite wird am besten auf einem Tablet, Laptop oder einem größeren Bildschirm angezeigt.
Sie können Ihr Telefon auch horizontal halten, um weitere Informationen / Optionen zu erhalten

Ce site est optimisé pour une tablette, un ordinateur portable ou un écran plus grand.
Vous pouvez également garder votre téléphone horizontal pour plus d'informations / d'options

Selecteer de taal

winter

In de winter volop activiteit

Een winter rondom de Millstättersee moet u gewoon meegemaakt hebben. Deze tijd van het jaar nodigt u uit tot volop wandel-, langlauf-, ski- en schaatsplezier. Lange winterwandelingen bieden u geweldige uitzichten en in de nabije omgeving vindt u talrijke skigebieden.

 

 

 

 

 

winter 8

Skieën

Vlakbij de Millstätter See bevinden zich de mooiste skigebieden van Karinthië en Oost-Tirol, zoals de Goldeck, Bad Kleinkirchheim, de Katschberg, het Nassfeld, de Gerlitzen en Heiligenblut-Großglockner. Met slechts één skipas beleeft u skipret in heel deze zone.  
Van de piste naar de warmwaterbaden Na het skiën kunt u ontspannen in bijvoorbeeld het nieuwe Römerbad van Bad Kleinkirchheim. Daar kunt u vanop uw ligstoel de skiërs op de hellingen observeren.

 

 

 

 

winter 5Schaatsen

In de winter is het niet alleen plezierig skiën in de regio Millstättersee, ook op de ijzers zult u zich niet vervelen. In de nabije omgeving van de Millstättersee vindt u namelijk ook de Weissensee. In de winter verandert dit meer in een 60cm dikke ijslaag die met z'n 6.5 km2 één van de grootste dichtgevroren natuurijsvlaktes van Europa is. Dit resulteert in ongeveer 25 km goed onderhouden natuurijsbaan. Stelt u zich eens voor de heerlijke, frisse, gezonde berglucht, verwarmd met een winters zonnetje in een vredig witte natuur. Dat is puur genieten!