Deze site kan het beste worden bekeken op een tablet, laptop of groter scherm.
U kunt ook uw telefoon horizontaal houden voor meer informatie / mogelijkheden

This site is best viewed on a tablet, laptop or larger screen.
You can also keep your phone horizontal for more information / options

Diese Seite wird am besten auf einem Tablet, Laptop oder einem größeren Bildschirm angezeigt.
Sie können Ihr Telefon auch horizontal halten, um weitere Informationen / Optionen zu erhalten

Ce site est optimisé pour une tablette, un ordinateur portable ou un écran plus grand.
Vous pouvez également garder votre téléphone horizontal pour plus d'informations / d'options

Selecteer de taal

Webcam Döbriach


milstatMillstättersee

Rondom de Millstättersee vindt u een groot aantal kleine en grote plaatsjes. De grootste dorpen zijn voor hun inkomsten voor een groot deel afhankelijk van het toerisme. Deze dorpen zijn onder andere Millstatt, Seeboden en Döbriach. Matzelsdorf is een kleiner dorp, wat zeker ook een bezoekje waard is.
 

Millstatt voor cultuur en ontspanning

Millstatt is een van de plaatsen rondom de Millstättersee met de meeste historische en culturele waarde. Midden in Millstatt vindt u een Benedictijns abdij welke gesticht is in de 11e eeuw. Deze kloosterkerk bezit veel kunstschatten uit verschillende periodes. Tijdens de Millstätter Musikwochen worden er veel concerten in deze kerk gegeven, vaak gepaard met veel orgelspel. In het klooster bij de kerk is hedendaags een museum gevestigd, waar u veel religieuze kunstwerken kunt bezichtigen. De meeste toeristen bezoeken Millstatt echter door haar status als badplaats. Millstatt ligt namelijk op de zonnige noordelijke oever van de Millstättersee. Het is hier erg plezierig baden en watersporten. Daarnaast is Millstatt ook goed bekend als kuuroord. Genoeg reden voor een bezoekje aan Millstatt! Het kleine dorpje Matzeldorf maakt tevens deel uit van de gemeente Millstatt.

o3   kasteel

Seeboden, terug in de middeleeuwen

 Seeboden ligt ten westen van de Millstätter See. Het plaatsje is goed te bereiken via de snelweg. Het dorp herbergt veel musea, waaronder een visserijmuseum en een openluchtmuseum. Een aanrader in Seeboden is de kasteelruïne Sommeregg. Deze ruïne is een aantal kilometers ten noorden van de plaats Seeboden gelegen op een verhoogt vlak.

Het kasteel omvat tevens een martelingmuseum. Dit museum is met haar 400 vierkante meter het grootste in haar soort. U vindt hier waarheidsgetrouwe documenten en martelvoorwerpen uit de middeleeuwen. Een speciale tip voor als u de kasteelruïne Sommeregg wilt bezoeken zijn de middeleeuwse toernooien. Deze middeleeuwse toernooien gaan gepaard met een grote markt, en worden elk jaar in Augustus gehouden. U bent met dit schouwspel even helemaal terug in de middeleeuwen!

o4 overzicht

Döbriach, de poort naar park 'Nockberge'

Döbriach ligt aan de Milstätter See. De dorpskern van het plaatsje herbergt vele gezellige pensions en restaurants. Het dorp bezit vele toeristische faciliteiten. U kunt hier baden in het meer of ontspannen op een van de vijf openbare strandbaden aan het meer. Tevens is aan het meer ook nog een zwembad te vinden. Döbriach wordt door haar ligging ook wel gezien als de poort naar het Nationaal park ‘Nockberge’.


nockberge

Nationaal park Nockberge

Het Nationaal park Nockberge is een middelgebergte met ronde bergtoppen. Dit gebergte is vanwege de eeuwenlange traditionele landbouw een zeer waardevol cultuurlandschap. Met de almen, specifieke bergbegroeiïngen, de diepblauwe kaarmeren en ronde bergtoppen vormen de Nockberge een ideaal wandelgebied. In de tijd van de alpenroos in bloei is, zien de almen eruit als een rode zee van bloemen. Het park heeft voor ieder wel iets te bieden. Of u nu toppen wilt beklimmen, wandelingen wilt maken of iets wilt leren op een van de vele bosleerpaden, het is allemaal mogelijk.